Ikke ta livet av vennene mine

Dette er verken et angrep på eller kritikk av Mattias, som har reagert offentlig på at han ikke får en type kreftbehandling som kanskje vil forlenge livet hans. Jeg har dyp sympati med måten han reagerer på, og donerer gjerne penger dersom det er mulig å samle sammen tilstrekkelige private midler til at han får behandling raskt nok.

Dette er en reaksjon på oppropet for at Mattias og andre pasienter i hans situasjon skal få behandles med Ipilimumab på det offentliges regning for at livet deres kanskje kan forlenges med to til fire måneder. I Mattias’ tilfelle til en merkostnad på 850.000 norske kroner.

Jeg kjenner litt for mange mennesker som sliter med å fortsette livene sine. Jeg har stått stille i minnestunder på litt for mange ungdomsting og landsmøter til minne om dem vi har mistet siden sist. Jeg har blitt fortalt litt for mange historier fra pårørende og syke innenfor både somatisk og psykisk helsevern som kunne ha fått tidlig og god hjelp, men som på grunn av for dårlig utbygde tjenester har endt opp med å dø, eller måtte tåle grufulle påkjenninger.

Hvis dere som signerer oppropet får gjennomslag for saken deres, så vet jeg av erfaring hvor det blir mindre penger. Videre vil en slik helsepolitikk sannsynligvis også bidra til mindre kreftforskning.

Vær så snill å trekke dere.

Dere tar livet av vennene mine.

flattr this!

This entry was posted in Sosialpolitikk and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>