Zen og kunsten å sitte i kø

Jeg er i taxi på E39, sørgående retning, mot bergen sentrum.

To biler har i følge radioen dyttet så vidt borti hverandre, og sjåførene og bilene står ved bomstasjonen og fyller ut skademelding. De to feltene ved bomstasjonen er forøvrig eneste farbar vei for biler som kommer nordfra.

Det har gått førti minutter. Vi har flyttet oss et par hundre meter. Ny flyavgang på en fredag? Det er lov å håpe, men billig blir det ikke.

Taxisjåføren åpner døren, kaster ut en kafferest, og fyller en ny tår i termokoppen. Jeg senker skuldrene. Jeg kan ikke gjøre noe for å rydde trafikken foran meg. Køen er med andre ord ikke mitt problem.

Trafikken begynner så smått å flyte igjen etter  femti minutter stillstand. En taxi fra et konkurrerende firma vrenger ut foran oss uten å bruke blinklys. Min sjåfør bremser og tuter. Til svar får han en halvåpen bildør med en arm og en finger. Lurer på hva den andre passasjeren tenker.

Og jeg? Jeg finner frem mobilen og tenker det er på høy tid å skrive litt i bloggen igjen. WordPress-app er en fin ting.

Oppdatering
“Gate closing,” står det på tavlen i det jeg går mot sikkerhetskontrollen. Da jeg får med tingene mine fra samlebåndet, ser jeg flyet bli dyttet ut fra gaten.

Det er av en eller annen grunn flere timer til neste fly.

Tilbake står jeg med en taxiregning på 900 kroner og lurer på om det går an å føre reiseregning for et møte som det ikke ble noe av.

Jeg har ikke akkurat dårlig tid lenger, og jeg har en god bok på innerlommen. Jeg koster på meg den ekstra timen det tar hjem igjen hvis jeg tar bussen i stedet for taxi.

flattr this!

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

One Response to Zen og kunsten å sitte i kø

  1. Mae says:

    Det er jo ingen kunst aa sitte, vel :)
    Dessuten: ikke klag. Jeg har nettopp sittet i 17 timer paa vietnamesisk lokaltog, med vietnamesisk RAP paa hoytaleranlegget, non-stop. Det at jeg ikke drepte verken meg selv eller medpassasjerene, eller knuste hoytalerne, DET er zen. Syns jeg. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>