Kurs i mestringsstrategier

Er du en håpløs prokrastinator?

Hender det at du ser problemer der du burde sett spennende oppgaver?

Lyst til å finne ut mer om din egen mestringsopplevelse og hvordan du kan videreutvikle den?

Mental Helse Ungdom Bergen inviterer nå til kurs i mestringsstrategier med undertegnede lørdag 5. og søndag 6. november.

Dette kurset blir en sjanse for meg til å prøve ut og videreutvikle en rekke verktøy og ideer som jeg har jobbet med over lengre tid, og siden jeg i tillegg har svært tette bånd til Mental Helse Ungdom sitt lokallag her i Bergen, kommer egenandelen til å bli på latterlige 50 kroner per deltaker for hele kurset.

Opplegget bygger videre på et kurs jeg har holdt tidligere i høst for Mental Helse Ungdom og Unge i Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke sitt samarbeidsprosjekt “Mestringsambassadør.”

Mål og innhold

Formålet med kurset er at deltakerne skal bli bedre kjent med sin egen mestringsopplevelse og få muligheten til å undersøke hvilke faktorer som avgjør hvorvidt de møter utfordringer på gode og konstruktive måter eller ikke.

I tillegg til samtaler og veiledning i grupper, kommer deltakerne til å få prøve ut mestringsrelaterte teknikker og øvelser fra ulike disipliner.

Her blir elementer fra blant annet

 • Aikido
 • Chigong
 • Yoga
 • Sangteknikk
 • Presentasjonsteknikk

Det blir holdningsøvelser, pusteøvelser, bevissthetsøvelser og trygghetsøvelser. Selvfølgelig blir det også øvelser som er utfordrende og skumle, og som derfor gir høy mestringsfølelse å utføre. Personer som tidligere har deltatt på mine kurs i foredrags- og presentasjonsteknikk vil kunne dra kjensel på enkelte av disse øvelsene.

I tillegg kommer jeg til å videreformidle de triksene som jeg selv har brukt med gode resultater i min egen hverdag, og det vil gis anledning for kursdeltakerne å dele sine egne tips og triks med hverandre.

Hva dette kurset ikke er

Dette er ikke et “tenk deg frisk – kurs”. Jeg er riktignok både kampsortinstruktør, foredragsholder, coach og filosof, men noen terapeut eller psykolog er jeg ikke. Jeg tror gjerne at dette kurset er godt for helsen, men det vil verken løse verdensproblemer eller være en endelig kur mot kroniske lidelser.

Hvem kan delta?

I utgangspunktet er kurset åpent for alle! Det er imidlertid begrenset med plass, så skynd deg å melde deg på. Er du bevegelseshemmet bør du i tillegg gi beskjed om dette så snart som overhodet mulig, for da kan det hende at kurset må holdes i andre lokaler enn det som i utgangspunktet er planlagt.

Annen praktisk info

Kurstider: Lørdag 5. november og søndag 6. november fra 10:00-16:00

Sted: Nygaten 3

Pris: 50 kroner

Annen finansiering: Kurset vil delfinansieres av Funksjonshemmedes Studieforbund og Frifond Organisasjon

Mat: Ja, det blir det

Bindende påmelding:  Send en epost til ungdom.bergen@mhu.no

Se forøvrig Mental Helse Ungdom Bergen sin egen invitasjon til kurset.

flattr this!

This entry was posted in Diverse and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kurs i mestringsstrategier

 1. Veronica says:

  KJære Kristian, jeg blir så imponert over deg og ditt arbeid. IKKE minst ditt bidrag til andre som JEG VET er fantastisk. Vil anbefale alle, da mener jeg ALLE, uansett alder, kjønn, livssituasjon osv og delta for å oppleve denne mannen og ikke minst få et lærerikt kurs. Det er garantert en tankevekker. Har selv sett deg i aksjon og du Kristian, har en unik evne på å formidle, evne til å se alle og tar de på alvor. Du har humor, og gjør det som er litt kjedelig, veeeldig morsomt. . .. For å lære å se seg selv og andre i et annet perspektiv er det bare melde seg på ASAP! :) Det å mestre noe, er en fin følelse, fantastisk følelse, men hva er egentlig å mestre? ?????????

  Stå på videre, dette kommer til å bli supertdupert! :)

  Stor klem fra meg

 2. Caroline Bernhardsen says:

  For de som har mulighet, anbefaler jeg å sende en påmelding. Jeg tar mestringsambassadørkurset Kristian her henviser til, og er strålende fornøyd med hans bidrag i forbindelse med det. Han er svært dyktig til å stille de rette spørsmålene og få en til å reflektere over hva som fungerer for en selv, og hvordan man kan formidle mestring på en god måte til andre. Nå har jeg jo ikke vært med på alt som er med i dette nye kurset, men med Kristian som kursleder så kommer du ikke angre på at du drar! Det kan kanskje til tider kjennes utfordrende, men du vil gå derfra med desto større mestringsfølelse!

 3. Pingback: Kurs i mestringsstrategier | Superaktivt tankespinn | Salgstrening | Scoop.it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>