Hei @DenFlinkeJenta. Jeg leser bloggen din!

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive en kommentar til bloggposten din, men så ble den kommentaren fryktelig lang, og dessuten synes jeg bloggen din bør leses av enda flere. Så derfor skriver jeg heller svaret mitt her, slik at flere kanskje tar turen innom deg.

Du er nysgjerrig på hva slags mennesker som leser oppdateringene dine, og vil ha kommentarer fra publikum med et par ord om hvem vi er.

Vel, her er jeg, og jeg er fan.

 

Jeg er i skrivende stund 32 år og har en mastergrad i filosofi i tillegg til praktisk pedagogisk utdanning. Jeg er styreleder og hovedinstruktør i Bergen Aikidoklubb, aksjonær og medgrunnlegger av Te med stor T, bassist i Fredsbevegelsen Fyllesjuk i Folkedrakt, sentralstyremedlem i Mental Helse, nattevakt i den kommunale tjenesten for psykisk utviklingshemmede, kursholder, foredragsholder og frilans it-konsulent.

På fritiden prøver jeg å finne meg en jobb.

Åh, og så har jeg ADHD.

Jeg leste ikke så mange blogger før jeg begynte å blogge selv. Siden jeg har litt inntekter hvert år på å holde foredrag om meg selv, hvordan det er for meg å ha ADHD, og hva jeg gjør for å ha det godt i mitt eget liv, så burde jeg nok ha startet å blogge for mange år siden slik at foredragene mine fikk mer eksponering. Det ble bare aldri til at jeg satte i gang.

Så kom 22. juli.

Min første reaksjon var å slenge meg hodestups ut i hjelpearbeid sammen med Mental Helse Ungdom, og sammen holdt vi et åpent kontor i Oslo hver dag den første uka etter hendelsen. Etterpå begynte jeg å følge med i debatten som fulgte terrorhandlingene, og ble mer og mer provosert over at stort sett alle uttalelsene jeg hørte og leste forekom meg som fullstendig usaklige. Så irritert ble jeg, at jeg begynte å slenge rundt meg med (riktignok spissede) saksopplysninger, og dermed var jeg bitt av basillen.

Jeg leser bloggen din fordi jeg er sterkt engasjert i Menta Helses formål, og som tillitsvalgt i organisasjonen representerer jeg et utall av mennesker med ulike livshistorier og erfaringer. Vi liker å tro at vi representerer alle som har en psykisk helse. Vi liker å tro at vi representerer alle, med andre ord. For å gjøre en god jobb er det viktig for meg at jeg vet mest mulig om hva andre opplever i forhold til det å ha en psykisk helse, samt hvordan samfunnet kan endres slik at flere får en bedre psykisk helse.

Bloggen din bidrar på en god måte med å holde meg oppdatert. Samtidig bedriver du i mine øyne et slags folkehelsearbeid. Du går i bresjen for for mennesker som ønsker å kunne fortelle om hvordan de har det selv. Du viser at det går an å ha problemer og samtidig være et sterkt og produktivt menneske. Samtidig lærer vi som leser bloggen din masse om hva det vil si å ha slike problemer som du har, og av dine feiltrinn og suksesser lærer vi mer om hvordan vi kanskje kan mestre våre egne liv bedre.

Derfor følger jeg med på bloggen din, og derfor ønsker jeg å spre den videre til flere.

Samtidig vil jeg gjerne trekke frem noen bloggere til som jeg mener også fortjener all den publisitet de kan få:

Terje Petter er ikke bare en venn og tidligere kampfelle fra Mental Helse Ungdom. Han er også en intelektuell med skarp penn, stort vidd og våkent blikk. Nå nylig skrev han også en post om det å utlevere seg selv som var så dønn ærlig og to the point at jeg satt igjen med klump i halsen. Lenge. Denne mannen blogger i tillegg under fullt navn. Vi vet hvem han er. Det står det respekt av.

Somalieren blogger om det å være somalier. Og norsk. Og ung. Og kvinne. Hvis du ikke tror du trenger å lære noe om hva det vil si å være henne, så er du en ignorant tulling og bør begynne å lese bloggen hennes umiddelbart og med en gang.

Luna Christensen har en spiseforstyrrelse, og har vært veldig, veldig syk. Av henne har jeg lært en hel masse, og i tillegg fått en del gode politiske innspill som jeg har tatt med meg videre.

Kjersti er 22 år, sykmeldt, og veldig modig. Dessuten skriver hun bra.

Disse menneskene burde stå på alles pensumliste. De har perspektiver og erfaringer som jeg ikke synes noen burde være foruten. Livet handler tross alt om noe mer enn det å være et todimensjonalt og glossy glansbilde. Disse bloggerne er foregangseksempler på det å være menneske.

Så da har du fått vite litt om meg. Kanskje fant du også noen nye og fine blogger, slik som du ønsket deg.

Hilsen Kristian.

flattr this!

This entry was posted in Psykisk helse, Sosialpolitikk. Bookmark the permalink.

8 Responses to Hei @DenFlinkeJenta. Jeg leser bloggen din!

 1. Oj sann, nå ble jeg noe satt ut og veldig takknemlig for det du skriver ang. min blogg!!

  Setter virkelig stor pris på å lese dette, samt å høre at bloggen min også kan bidra til at andre som vil forstå hvordan det er å leve slik jeg gjør er interessant; da også de som ikke sliter selv.

  Det er ikke ofte jeg ikke helt vet hva jeg skal skrive, så derfor håper jeg det “holder” med at jeg sier STOR TAKK til deg(?)!

  Dine ord motiverer meg også til å fortsette i min vei å bli frisk; da ikke bare i min egen verden, men også til å legge det ut her på bloggen!

  Og tusen takk for andre blogg anbefalinger; gleder meg til å sette meg inn i deres lille “verden” :)

 2. Hvis du blir motivert til å fortsette både på din vei til å bli frisk, men også med bloggingen, så er det mer enn “takk” nok. :)

 3. Takk for promoteringa, Kristian. Du er ikke bare superaktiv, du er faktisk også helt super!

  Nå har jeg fått mye godt og nytt å lese og tenke på. Jeg vil benytte muligheten til å si meg enig i det du sier om å holde deg infomert om hva andre enn aktive medlemmer av Mental Helse opplever med det å ha en psykisk helse. Det er noe jeg skulle vært langt flinkere til mens jeg ennå var tillitsvalgt, og det er kjempebra at du gjør det. Det tror jeg organisasjonen og samfunnet vil tjene på i lengden.

  Jeg vil også understreke viktigheten av det du sier om at det er mulig å lære mye fra bloggere som forteller om sine problemer. Jeg har mine problemer og mine måter for å tenke om dem og håndtere dem. Ved å lese andres historier, får jeg et innblikk i deres måter å tenke på. Og selv om de problemene vi har kan variere, vil det allikevel være mye likt vi må forholde oss til. Her er det mye å hente i den erfaringsutvekslingen som automatisk oppstår når en leser hverandres blogger.

 4. Da var det visst min tur til å få en motivasjonsboost. :)

  Takk for den, TP.

 5. kjersti says:

  oi, takk for promoteringen. den setter jeg stor pris på, virkelig.

  jeg utredes forresten for add. selv er jeg nittini prosent sikker på at jeg har det, etter grundige undersøkelser og mange samtaler og nevropsykologisk undersøkelse og slikt, samt min reaksjon på alkohol og koffein. kunne tenke meg å snakke med deg om akkurat det, for symptomene jeg opplever gjør livet mitt helt utrolig vanskelig – og det ødela, på toppen av veldig mange andre ting, noe voldsomt for skolegangen min. jeg skulle gjerne pratet med en ekspert eller med fler som sliter med det her, og høre om erfaringer og slikt. ikke fordi jeg trenger trøst eller å bli holdt oppe, men fordi jeg vil lære mer.

  • Hei Kjersti.

   Jeg regner med du får anledning til å støte på meg i Oslo en vakker dag i forbindelse med et eller annet arrangement, og da er det bare å trekke meg til side og spørre og grave så mye du vil. :)

   Eller du kan sende meg en epost. Det er lov det også.

 6. netta says:

  Heihiei :) fint innlegg ! Jeg lurte på en ting, hvordan kan man sette i gang med foredrag? jeg har en del ting jeg gjerne vil holde foredrag om, om du sender meg en mail på foredrag@hotmail.com kan jeg fortelle deg litt nærmere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>