Det går likar no

Tirsdag sto jeg på apoteket med en resept i hånden uten å få ut medisinene jeg trenger for å fungere i hverdagen. Det så ut til at jeg måtte gå uten medisiner lenge. Fastlegen min sin spesialdispensasjon for å skrive ut Metylphenidate til meg hadde hatt varighet til 31. mai i år, og dispensasjonen var ikke fornyet. Saksbehandling når det gjelder slike søknader tar tid, og jeg så ikke akkurat lyst på det da legekontoret ringte meg og sa at legen måtte treffe meg for å få løst problemet. Så jeg fikk en hastetime. Den 16. september. Jeg måtte altså vente to uker bare på å få papirmølla i gang.

Siden tirsdag har det rast inn sympatierklæringer og tilbud om å hjelpe meg med å få tak i sentralstimulerende medikamenter. Det ene tilbudet mer lovoverskridende enn det andre. Med unntak av å ha tatt imot litt Ritalin som en bekjent hadde “til overs” har jeg takket høflig nei og prøvd å forberede meg på noen helt forferdelige uker og måneder.

Til et familiemedlem banket på døren min i går og viste frem en kopi av sin lege sin spesialdispensasjon. Midt i denne dispensasjonen sto det nemlig et avsnitt om et generelt vedtak gjort av Helsedirektoratet som fikk meg til å trekke et lettelsens sukk.

En ny narkotikaforskrift er under utarbeidelse, noe som vil ha innvirkning på nye dipsensasjoner i fremtiden. I påvente av den nye forskriften har Helsedirektoratet vedtatt at alle slike dispensasjoner som hadde varighet til etter 1. mai 2011, automatisk forlenges til 30. april 2012. Min fastlege sin dispensasjon var altså fortsatt gyldig!

I dag var jeg på apoteket igjen. Jeg viste frem papiret jeg hadde fått, og for å gjøre en lang historie om apotekets nye datasystemer, generelt krøll og en veldig søt apotektekniker uforholdsmessig avkortet: Nå er jeg igjen medisinert.

I tillegg har jeg hentet meg en laptop, så denne artikkelen er den første jeg skriver på min helt egen bærbare pc. Takk til snille Lillian i BUG som hadde en som hun ikke trengte lenger.

Jeg har mistet et par dager til frustrasjon og kaos, men det ble i det minste bare et par dager og ikke flere måneder. Jeg fungerer igjen og er ved godt mot i forhold til å ta igjen det tapte.

flattr this!

This entry was posted in Diverse and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Det går likar no

  1. Stian Krog says:

    Hurray! Bra alt endte godt og du ikke trengte å ta noen mindre behagelige/ulovlige “snarveier” for å komme deg igjennom den tøffe tiden. Go go! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>