Hvorfor du burde gi meg din gamle laptop

Denne bloggen startet på grunn av et lite gjennomtenkt facebooknotat som følge av min irritasjon over den offentlige innvandringsdebatten. Notatet ble delt, det ble delt videre, og jeg endte opp med å få tilbakemeldinger fra folk jeg ikke hadde noen felles referanser med i form av hverken venner eller venners venner. Jeg ble utfordret til å legge notatet ut i bloggform med lenkbart innhold til referansene. Jeg børstet støv av min gamle hjemmeside fra 2006 som skulle selge foredragene mine om hvordan jeg levde med AD/HD, og vips var min karriere som blogger født.

Å følge med på grafen over antall besøkende på google analytics har vært en vekker. Det tok heller ikke lang tid før bekjente begynte å sende meg forespørsler om når jeg hadde tenkt å skrive neste artikkel. Jeg får bakoversveis.

Riktig nok synes jeg selv at det de tingene jeg går og funderer på og skriver om er interessante, men det har faktisk ikke falt meg inn at mine tanker apellerer til særlig mange andre. Vi lever tross alt i en verden hvor vi bombarderes med informasjon. Det meste av den kortfattet og lettfattelig. Jeg hadde forventet mer tilbakemeldinger av typen “too long, didn’t read”. Det tar tross alt vanligvis mer enn ti sekunder å følge et av mine resonnementer, og jeg trodde virkelig ikke at så mange mennesker ville sette seg ned og lese lenge nok til å bli stimulert av noe som hverken er rosa, lett underholdning eller inneholder såkalte “human interest” vinklinger.

Jeg føler ikke at interessen fra mine lesere forplikter meg til å dele mer av mine tanker, men det gjør at jeg får veldig lyst til å skrive mer. Jeg liker at dere sprer bloggen min, og jeg liker enda bedre at dere kommer med forespørsler om når jeg har tenkt å publisere neste artikkel.

Jeg har imidlertid et problem. I skrivende stund er jeg teknisk sett arbeidssøkende. Jeg har riktig nok en jobb som hvilende nattevakt i et botiltak for psykisk utviklingshemmede. Stillingsbrøken er teknisk sett over 50%, noe som gjør at jeg ikke kan be om dagpenger fra NAV. Siden jeg er hvilende (og derfor sover godt på jobb) lønnes jeg imidlertid bare hver tredje time. Etter skatt har jeg under fire tusen kroner utbetalt per måned. Jeg ville fått mer fra NAV, og jeg ville samtidig sluppet renter på studielånet, men jeg foretrekker faktisk å jobbe.

På dagtid studerer jeg. Jeg er utdannet som pedagog og kan undervise i spennende fag som “Historie og Filosofi”, “Kommunikasjon og Samhandling” og “Psykologi” på videregående. Tross at det skrikes etter fler lærere, så skrikes det desverre ikke etter meg. Nå studerer jeg matematikk. Det burde hjelpe på. Jeg har fått mitt fra Lånekassen, så det er ikke mer å hente der.

I tillegg er jeg sentralstyremedlem i Mental Helse, jeg reiser en del i forhold til det. Jeg leder og er hovedinstruktør i Bergen Aikidoklubb. Det går med noen timer der. Jeg driver et foretak som konsulent og foredragsholder. Noen ganger går det med noen timer der som faktisk er betalt. Vanligvis ikke.

Jeg liker livet mit. Jeg har ikke mye penger å leve på, men jeg har nok. Jeg ønsker ikke at jeg hadde gjort noe annerledes i forhold til studie og karrierevalg.

Men jeg har ingen laptop, og jeg har ikke penger til å kjøpe en. Jeg har riktignok en stasjonær pc hjemme. Jeg har en seng hjemme også. Den har vært i bruk to ganger de siste tre ukene. Jeg har rett og slett ikke tid til å dra hjem. Kollektivtilbudet i Bergen er for dårlig til at min livsstil skal være forenlig med å sove i egen seng.

De siste artiklene mine har vært skrevet på humaniora-avdelingen til Universitetsbiblioteket i Bergen. Det er ikke alltid jeg er like rundt hjørnet der heller. På grunn av at jeg ofte sitter og venter på noe (et fly, at en kjedelig foreleser skal bli ferdig, mat, anledning til å legge seg på noen sin sofa osv) blir det imidlertid mye dødtid. Det er på disse tidspunktene jeg får ideer til de artiklene som jeg aldri får skrevet. Hadde jeg bare hatt en laptop…

Derfor: Har du en laptop som ligger og slenger fordi du har oppgradert til noe bedre? Bruker den mindre enn et kvarter på å sveives i gang? Har den kraft nok til å kjøre en moderne office-suite? Lever batteriet mer enn en halvtime? Gi den til meg, så lover jeg mer blogging! Du finner min kontaktinfo ganske enkelt her på hjemmesiden min.

Ja, med min funksjonshemming kan jeg faktisk få en laptop av staten. Det vil koste meg et legebesøk, litt papirarbeid, et drøyt halvår med ventetid. Det vil koste norske skattebetalere mye mer. Denne løsningen er enklere, billigere, mindre tidkrevende, og norske skattebetalere kan bruke pengene sine på at noen som ikke har mine evner til å skaffe seg ting på egenhånd kan få det de trenger. Kanskje ender dette med at jeg får en hel haug med utrangerte laptoper. I så fall lover jeg å nøye meg med bare en. Jeg deler gjerne videre, og i motsetning til hjelpemiddelsentralen kommer jeg ikke til å ha lang saksbehandlingstid eller kreve grundig dokumentasjon av behov .  Jeg legger gjerne ut om hvordan dette går også. Så lenge jeg har en laptop å blogge på.

Gi meg en laptop.

flattr this!

This entry was posted in Diverse and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hvorfor du burde gi meg din gamle laptop

 1. Stian Krog says:

  Hey, jeg kunne faktisk også trenge en laptop av samme kaliber som Kristian. Har dessverre ikke like godt og semi-altruistisk grunnlag som ham, utenom at jeg…ikke har en. :-P

  Men uansett, Kristian: jeg er nå fast leser av bloggen din og kommer nok også til å kommentere en del på den. Så hvis du ender opp med flere laptop’er, tar jeg gjerne i mot – så jeg kan bidra mer! ;-)

 2. Eivind says:

  Jeg leser det.

  Og hva med å spørre her:
  http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=515540&st=7580

  Tipper de er villig til å gi deg noe og ihvertfall om du har noe å bytte med. Noe jeg har. Bl.a. mine gamle spillpcer jeg bare vil bli glad for å bli kvitt. Hadde tenkt å levere de på returen uansett. Men sakene kommer bedre til nytte om du kan bruke de som byttemiddel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>